Втората причина, поради която подобно развитие е изненада, е свързана с

...
Втората причина, поради която подобно развитие е изненада, е свързана с
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Политиците вече са неспособни да водят разговор....

„ Втората причина, заради която сходно развиване е изненада, е свързана с фактът, че тъкмо тези тематики наподобява бяха споделени в границите на едно управление (съдебната промяна, влизането в Шенген и еврозоната – бел. ред.). Т.е. и двете обединения бяха създали поръчка, че по тези тематики има единодушие, че те са най-важното нещо, което следва да се развие като политически решения оттук насетне, и че те са смисълът на едно взаимно ръководство. Очевидно се оказва, че има други аргументи, които са много по-силни, и които водят до счупването на опцията за такова ръководство “, проучва Панчугов. 

 

Според него обаче задаващите се предварителни парламентарни избори не са огромна изненада заради други фактори.

„ Изглежда огромна част от политиците, участващи в това ръководство, в действителност се оказаха сюрпризирани от развиването на обстановката. Усещането, че някакви неща се случват, просто тъй като доста ги желаеме и тъй като те са положителни сами по себе си, без да бъдат подкрепени и подплътени с процедурни решения, с гаранция за подписано съдружно съглашение, неща, които ние се опитвахме да разбираем, че са значими още от основаването на това ръководство, в действителност прави тази изненада много по-малка “, сподели политологът.

Той акцентира, че в тази ситуация основният губещ е българският народ и изрази терзание за връзката на политическата сцена оттук нататък.

 

„ Опасявам се, че българските политици към този момент са неспособни да водят диалог между тях, само че най-много да си имат доверие и да могат да наложат нужните ограничения и да платят цената за това “, добави Панчугов.

Той въпреки всичко съобщи, че вижда разлика сред актуалната обстановка и политическата рецесия през 2020 година и 2021 година с поредност от предварителни избори, като акцентира, че в този момент политиците осъзнават, че губещи от неналичието на ръководство са всички.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР